dimecres, 11 d’abril del 2007

Gravació Maqueta (Baix i Teclat)

Bones senyors!

Estem aquí per dir-vos que la cosa tira endavant a un bon ritme!

Durant les dues últimes setmanes de març van començar a tenir lloc les primeres visites a can Lolo. El personatge fixe en qüestió va ser el Seo, al qual li tocava gravar el baix per assignació divina (en aquest cas la divinitat és el Déu Loloensen, que va proposar gravar el baix en segon lloc, com manen els cànons). Els acompanyants del Seo van ser més aviat els dos viciats al Pro Evolution per excelència (a part d'ell): l'Adri i el Puy.

La gravació del baix va ser relativament llarga comparada amb la del teclat, ja que quasi bé va ocupar el doble de sessions. Els motius d'aquesta extensió són diversos: necessitat de moltes repeticions, àdhuc bucles; cagades per no estar acostumat al nou instrument, cagades i coses lletges que només hom capta quan grava -surten tots els vicis i imperfeccions-, cordes a l'aire que no haurien de sonar, a part d'empanades i pèrdues de memòria que endarrereixen la feina, entre d'altres.

El so del baix serà bastant directe, sense gaire efectes, perquè el so natural del nou instrument és prou bo i no calen gaire coses de més, de fet va ser molt fàcil trobar-li el punt. Potser l'únic tros més treballat serà el solo de slap de "zzz", ja que s'hi combinarà un slap tal qual amb efectes de wah wah. Pot ser interessant. Hi ha hagut algun tros mal parit, com el canvi de la bateria a "Torn", que es veu al video, en el que en Puy va haver de fer de claqueta addicional; el solo mateix de slap, l'"A tout le Monde" en major, que fa temps que no toquem, etc. Ah, des d'aquí fem una crida per si algú ens pot deixar un baix fretless (sense trasts) per un tros acústic, a veure si entre tots bufem la flauta i sona. Aquest podria ser un detallet molt maco. Total, que en unes quantes sessions la feina del baix va quedar quasi enllestida, tan sols falta algun retoc que deixem pel final.

I a mí (Sete) em va tocar durant el final de la setmana santa. Evidentment, el Seo havia d'aprofitar que aquest cop no era l'escollit pel Déu Loloensen per gravar, i que l'Adri estava de vacances, i podia escapar-se amb el Puy al menjador per viciar-se a la Play, mentre escoltaven com s'estava rallant el Sete amb el principi del nou tema (es digui Black Earth, o Crystal Swamp, o Temamo, o com sigui), que no hi havia manera que sortís... Però res, això del nou tema tan sols va ser un entrebanc, el teclat ja està gravat, tret d'algun arreglo que també deixarem pel final, rollu fragments amb instrumentacions i tal.

Així que aquí teniu un parell de videos, un de cada sessió de gravació. Ah sí! Aprofitem el post per presentar-vos el nou baix del Seo, un Yamaha TRB1005 translucid red! (quan vulgui ja pot anar passant per pagar, sr. Yamaha...). El té des de mitjans de febrer i el va estrenar a l'acústic, a Alella debutar en concert "normal".

En fi, esperem informar-vos aviat que el Puy i el Frik també han acabat de gravar!

Salut i Prog!










16 Comments:

Anonymous Anònim said...

Bé, aquí l'omnipresent, que en mode Sete on, vindria a ser alguna cosa així com...

Jo Freixas
Tu / vosaltres, criatures diverses

Bé, realment interessant. Encara que... com el primer video, amb l'Adrià tirant-se un pet i exclamant tot seguit "penja-ho al youtube" i la posterior intervenció d'en Puy... senzillament, cap.

El video d'en Seo... hummmmm... no sóc jo qui darrerament (o no tant darrerament, vaja) l'ha rebatejat amb l'apòdu Seo-Montilla. Cosa que es posa de manifest com en tants àmbits en aquest video (això sí... el moment Lays d'en Puy, té la seva gracia).

Sobre el video d'en Sete, d'entrada el got, molt mono (i la cançó que estava grabant, també xD). Destacable també el "solo" de teclat en menori la recreació "aduc-no yens menys" dels cors finals de "Torn" xD

12 d’abril, 2007 15:50  
Blogger Puy said...

Setétio, si gravem el solo de Black Earth, diga-li, Crystal Swamp, diga-li Temamo, en complet contrapicat i rollo superguai es perque el posis ttttioooooo!!!
Jooooooooooooooooooooooooooooooo...

12 d’abril, 2007 16:26  
Blogger Sete said...

Puy, xato, perdona però la càmera de video de la vas quedar tu!!! Per tant, jo aquest video NO EL TINC. Boooocaaaaas!

I Freixas, està molt bé tot el que dius, però tens un problema: em dona la sensació que quan has començat a mirar el meu video t'has trobat amb un GOT saltant i picant amb la pota a la paret, no?

12 d’abril, 2007 16:46  
Anonymous Anònim said...

Sí, és aquest got. Però vaja... tampoc voldria ser sexista. El molt honorable senyor Lolo ens sabrà aclarir si es tracta d'un got o d'una copa.

--- Jordi Freixas mode deliri off ---

...

--- Jordi Freixas mode deliri re-on (que no E·ON) ---

Puy, per cert... he d'entedre que el títol complet de la cançó, és això?

"Black Earth, diga-li, Crystal Swamp, diga-li Temamo"?

Clar... com que vareu fer una cançó en català i en esperanto, ara toca adaptar-se als nous temps, i fer-ne una mig en anglès, mig en montillà, no?

Clar que sí home!!! Li posem una neo-barretina d'aquestes que han sortit fa una mica al Club a en Seo, i au!!

I el següent tema... EN VALENCIÀ!! Què collons...

12 d’abril, 2007 17:10  
Blogger Seo said...

De vegades cal una mica de serietat al grup.
Sovint sóc sec, sí, i què?

Penjaré alguna foto del baix nou.

12 d’abril, 2007 17:59  
Anonymous Anònim said...

Quina entrada a l'Eto no? vermella indiscutible :P

12 d’abril, 2007 18:11  
Anonymous Anònim said...

Ets sec? Vol dir que tu, de biuoter mai fren, res de res? xD

12 d’abril, 2007 18:19  
Anonymous Anònim said...

La relació del puy amb el gat (perdó, got) comença a ser entranyable.
Un dia se l'endurà a casa....

També és força entranyable la olor a humanitat que hi ha al mini estudi quan ens hi ajuntem tres o quatre, cosa que no percep la càmera...

Aclarir també que els aparatus no tenen nom però l'estudi si: el va batejar el Miki.
Lolo Pro&Pro
(Lolo Productions and Proevolutions)

Impressionant el desplegament audiovisual. Em passareu fotos i videos rollo record? snif...

au!

Lolo

13 d’abril, 2007 00:00  
Anonymous Anònim said...

Home, sobre la olor a humanitat, sempre queda la possiblitat d'enviar aquest video a projectar en un cinema d'aquests en 3D, que algú em va dir que també recreen les olors.

Coses de la tecnología...

13 d’abril, 2007 01:15  
Blogger Edu Blanch said...

Mola perquè no teniu complexes. Feu vídeos de tot i tot ho pengeu al youtube.

No teniu vergonya, tampoc.
Ni falta que us en fa.

Edu.

13 d’abril, 2007 09:24  
Anonymous Anònim said...

Sí que en tenen sí... encara estic esperant a veure si pengen una determinada versió duta a terme per la meitat del grup, unes hores després del concert d'Alella...

13 d’abril, 2007 12:02  
Anonymous Anònim said...

Ara falten les veus ¿no?

16 d’abril, 2007 12:13  
Anonymous Anònim said...

I les guitarres!!
El metal sense guitarres és com un jardí sense flors....

Molt xulo el baix encara que "en persona" guanya.

16 d’abril, 2007 12:41  
Blogger Puy said...

Joder, si m'haig de quedar sense gravar em tiro per la finestra...

16 d’abril, 2007 14:01  
Anonymous Anònim said...

Home... encara que sembli increible, hi han jardins sense flors.

Per cert, com que amb aquest missatge ja en portem 15, i com va sent tradició en aquest indret de la xarxa, em sembla que ja va sent hora de començar a desviar el tema de les converses cap a alguna altra cosa que no sigui Blue Coconut:

Bé, podria començar parlant de la noticia que darrerament ha estat noticia, de que l'escriptora Maria de la Pau Jané anirà com a número 6 a la llista del PP Balear, però... millor parlem d'una cosa alegre (o vaja... qui diu alegre, diu...). Ja sé que com sempre sóc l'últim en assabentar-me de tot el que passa al país, però vaja... faré com que no:

EL SETE S'HA TRET EL CARNET!!!!
(ja me l'imagino al volant amb la seva cara de panxa-content mentre va cridant com un boig allò de tiiikiriiii... quina por, Déu meu xD)

17 d’abril, 2007 00:52  
Anonymous Anònim said...

Weno, q sapigueu que ja estic fotut fins al coll en el disseny de la maqueta, i q sapigueu tambe q m'esta agradant molt lo q esta sortint, el Puy i l'Adri ja ho han vist i de moment tinc el vist i plau, tchan !!! tchan!!! Quina emocio eh?

25 d’abril, 2007 00:53  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home