dilluns, 30 de juliol del 2007

Peralta '07

Dissabte 21 de juliol va tenir lloc un esdeveniment únic a un pueblatxo perdut enmig de Navarra. Vam tenir l'oportunitat que vam estar desitjant durant temps i més temps: veure en directe Pain of Salvation, un grup que admirem.

La cosa va ser a Peralta, un poble més aviat petitet del sud de Navarra, i va ser dins el marc del Festival Minnuendo 2007, organitzat per un petit col·lectiu de defensors de la música de la zona. Escrivim aquest post ja que una expedició cocotera es va desplaçar fins allà. Vam ser el Seo, l'Adri, el Puy, l'Amaya i jo, que vaig conduir el Frodo-mòvil (el meu Renault 19) en tot moment. Podríem resumir-lo com un viatget entranyable.

Vam sortir pel matí de Barcelona, tampoc molt d'hora, per arribar a Peralta abans de les 17.00. Vam trobar el lloc del concert, on tot just arribaven Pendragon en el cotxe oficial dels organitzadors. Va ser una escena divertida, perquè els paios de Pendragon ens van saludar amablement pensant que els coneixeríem (normal, tenint en compte que són un grup amb prou renom dins el món del rock simfònic-progressiu), i vam haver d'endevinar qui eren per aquest gest. Quan ens van dir que fins més tard no podríem aconseguir les entrades que havíem reservat vam decidir anar a instal·lar les tendes de campanya al càmping, que estava al costat d'Olite, un poble a 20 minuts de Peralta.

Així que després de muntar-ho tot vam tornar cap a Peralta, a esperar per viure el gran moment que havíem estat desitjant feia temps. Quan encara era clar van tocar uns madrilenys anomenats Psicotropia, prou interessants. Quan van acabar vam marxar a sopar alguna coseta, i vam tornar mentre tocaven Pendragon, i just en aquell moment vam veure com el cotxe oficial de l'organització marxava del costat de la plaça de braus on es feia el concert. Vam suposar que anaven a buscar els Pain of Salvation, cosa que va ser confirmada per els mateixos que anaven a dins el cotxe.

Per tant vam esperar allà fora mentre escoltàvem i vèiem una mica de Pendragon. Estàvem amb els Trom Ne Adiv, un grup de Vic que vam conèixer personalment en el passat concert que vam fer allà (a Vic), també fanàtics de Pain of Salvation. Total, que quan van arribar allà els esperàvem nosaltres per fer-nos unes fotos. Va ser ràpid però vam ser els paios més feliços del món. Ara només quedava disfrutar del poc concert que quedava de Pendragon i del plat fort de la nit. I així va ser.

Els Pendragon ens van deixar a tots xiulant la melodia final que ara som incapaços de recordar, i al cap de poca estona van aparèixer Ells a l'escenari. El concert va ser francament genial, tot i que va ser curtet (hem de tenir en compte, però, que el preu del festival era només de 20€, i incloïa els tres grups de dissabte i uns quants més divendres, aquests grups locals), i per tant ens vam quedar amb ganes de moltíssim més. Però el vam disfrutar al 100% des de primera i segona fila!!

La gran llàstima va ser la poca gent que hi havia. Els que hi érem vam fer ambient, i vam disfrutar i cridar molt, però segons com no n'hi ha prou. L'única oportunitat que té moltíssima gent de veure aquest grup, i molts es queden a casa i es presenta allà molt poca gent. Així no sé com s'aconseguirà que algú els porti mai de gira per aquí vist l'exemple de Peralta...

Després del concert, ens vam despedir dels nois de Vic, i a dormir aviat si volíem aprofitar les hores nocturnes, ja que a les 9 del matí el sol ja estaria donant pel sac... i així va ser, vam descansar tant com ens ho va permetre la calor, i després de recollir-ho tot vam carregar el Frodo-mòvil i vam tornar a caseta.

Resumint, un bon viatget, i un gran concertàs. En volem més!

Aquí teniu tres fotos, una de tots els Pain of Salvation amb els seus fans catalans, una altra del Langell, que feia el seu últim concert amb el grup, amb l'Adri, i l'última de la salutació acabat el concert.





Fins aviat! Llarga vida als Pain! Stay Prog!

3 Comments:

Blogger Seo said...

Això costarà molt d'oblidar.

01 d’agost, 2007 09:57  
Anonymous Anònim said...

A veure si ens tornem a veure i veniu a Vic el dia 11 d'agost, que a un poble del costat hi toquen 2 grups amics, i de pas podriem rememorar els estelars moments de Peralta, i perquè no, ensenyar-vos el local d'assaig, provar el fuet de Vic i tota la pesca. Molts records!

02 d’agost, 2007 11:21  
Anonymous Anònim said...

Gears of war, gears of war, gears of war, gears of war...

10 d’agost, 2007 14:43  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home